Wildpluk Koken - GENT
Start 18/05/2024- Niveau: ✩

△▽

Proef van onze wilde natuur!

PRIJS: € 85 - DATUM: 18/05/2024

Bij de rand van de oude kale vallei stroppen we onze mouwen op en speuren rond naar lekkernijen van de natuur. Eens we onze mandjes vol hebben gaan we dan aan de slag.
Net zoals vroeger met beperkte middelen en ingrediënten toveren een waar feestmaal boven.

Waan je even terug in de tijd als we op ambachtelijke wijze brood bakken recht op de kolen en kunnen proeven van wildpluk omgetoverd tot heerlijke salades en tapenades.
Laat je verrassen door onze experts die ware smaaksensaties creëren samen met moeder natuur.

Start

18/05/2024, om +- 10.00

Einde

18/05/2024, om +- 16u30

Personen

min. 10 - max. 15

Niveau

Locatie

Gent

Totale duur

1 dag


Wat kan je verwachten op deze dag?

Na aankomst en een warm welkom rond het vuur begint onze zoektocht. Onder begeleiding van onze planten expert Koen De Baets zoeken we tal van ingrediënten om later mee aan de slag te gaan. Op dit privé terrein zijn we vrij van vervuiling en verontreinig en zijn we zeker dat we veilig kunnen genieten.

Bij elke vondst wordt uitleg gegeven hoe jij deze plant kan herkennen en determineren.
We gaan stap voor stap elk plantje bekijken, bespreken, herkennen en proeven.

Eenmaal al onze mandjes vol zijn gaan we samen aan de slag.

In verschillende kleine groepjes zullen verschillende gerechten op de juiste manier worden voorbereid.
Je zal versteld staan welke heerlijke smaken en gerechten er naar boven komen tijdens deze creaties!


Cursusinhoud;
⁃ wildpluk vandaag de dag
⁃ verantwoordelijk plukken
⁃ Het gevaar van wildpluk
⁃ Planten herkennen en determineren
⁃ Verwerken van verse wildpluk
⁃ Gerechten met wildpluk


 

Schrijf je hier in of laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

  • {{ message }}
  • {{ bookable_message }}
  • {{ event_message }}

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x