Meesterklas VUURBOOG @grootbushcraft weekend
6+7/10/2021 - Niveau: ✩✩

△▽

The art of making primitive fire

PRIJS: €97 Inclusief tickets voor het groot bushcraft weekend

Groot Bushcraftweekend - Meesterklas - Vuurboog

Je wandelt door het bos en ziet overal geschikte stukken hout. Uiteindelijk kies je er een uit en begint zorgvuldig te snijden. Het hout voelt goed in de handen en ruikt ook zoals het zou moeten, dit zou wel een goede kunnen worden. Je werkt verder aan al je andere nodige voorwerpen, en werkt ze af tot in de details. Je boort voor en de kleur van het stof en de geur spreekt boekdelen, dit wordt het dan! Eens alles klaar is ga je ervoor. Je begint te draaien, en te draaien. Rook ontstaat en een wolk vormt zich rond je. Je gaat door, en nog meer en dikkere rook stijgt op.

Je armen verzuren en je vergeet bijna te ademen en je spindel spint rond als een gek. STOP. Snel een voorzichtig tikje en afschermen…. Je kooltje is een feit! Je trilt nog van de inspanning als je dat kleine kooltje laat groeien en je nestje mee aanblaast! Boem, vuur uit het niets!

Al is het prachtig als het zo elke keer zou lukken, de realiteit is helaas een heel ander paar mouwen. Voor je met zo een eenvoud succes boekt moet er ook een heel deel tegenslagen en foutieve pogingen zijn geweest. Vuur maken met de vuurboog is een proces van lange duur. Het heeft me enorm veel tijd gekost om kleine aanpassingen te doen om het juist goed te doen. Graag nodig ik jullie uit om samen met mij al deze bergen te overwinnen op weg naar primitief vuur.

Op deze meesterklas vuurboog gaan wij met jou een kooltje draaien. Wij leren jou de knepen van het vak om onder alle omstandigheden vuur te maken met twee stukken hout. We behandelen alle onderdelen van de vuurboogset uitgebreid en vertellen daarbij waar je extra aandacht aan moet geven.

Waarom moet je boog best zijn uit hout met lange vezels en hoe lang? Hoe gaan we aan de slag met een vuurboog als het een hele dag regent. Wat als er nergens droog materiaal te vinden is? Of wat moeten we nu juist doen als we geen geschikt touw vinden.
Welke invloed heeft de luchtvochtigheid, verschillende soorten hout, de wind en andere op je succes van het draaien van een kooltje?

Na zelf duizenden kooltjes te draaien met verschillende soorten hout en onder bijna alle weersomstandigheden weet ik wel raad. Ik heb mezelf ooit er zwaar op toe gelegd de vuurboog te leren meesteren. Met vallen en opstaan. En zelfs vandaag kan het nog zijn dat het niet zomaar lukt. Wanneer we werken met de natuur hebben we gewoon niet alles in de hand. Maar met de juiste kennis en techniek kunnen we wel heel erg veel!

Na deze twee dagen durende meesterklas zal je nooit meer op dezelfde manier naar vuur kijken. Je zal overal in het bos mogelijke vuurboogsets zien liggen, en vuur maken, dat wordt ineens terug een nieuwe uitdaging. Kom mee op het warmste avontuur en wordt een echte Master of Fire!

Hier een digitaal voorproefje van deze vorming.

Wie deze meersterklas volgt, die kan zich samen met deze meesterklas inschrijven voor het  Groot Buschraftweekend van vrijdagavond tot en met zondag. Enkel terplekke kan je  kiezen welke voming je dan wilt volgen.

06/10/2022, om +- 09u00

Einde

07/10/2021, om +- 16u00

Meerdaalbos - Oud-Heverlee

2 dagen

Inschrijven rechtstreeks via de link van natuurpunt!

Meesterklas Kalebas => inschrijven: Groot Bushcraftweekend - Meesterklas - Vuurboog | Natuurpunt

Ik heb een vraag

Schrijf je hier in of laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

• {{ message }}
  • {{ bookable_message }}
  • {{ event_message }}

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief