Primitief Wildpluk Weekend 18/06/2021 - Niveau: ✩

△▽

Ontdek welke wilde plantjes we kunnen plukken in de natuur en hoe we deze omtoveren in een heerlijke maaltijden op primitieve wijze

PRIJS: € 199.00 - DATUM: 18/06/2021

Primitief koken

Het leven van de jager verzamelaars was niet zo eenvoudig, dat weten de meesten ook wel.
Moest je lange dagen maken op zoek naar bessen, noten, knollen, wortels, zaden en hopen dat je nog iets kon vangen ook.
Had je al dan eindelijk je zelf gevlochten mandje vol, kwam je aan rond een kampvuur zonder potten noch pannen! Of toch wel!? Hoe ging dat toen eigenlijk? Hoe bereiden ze hun dagelijkse maaltijden?


Start

18/06/2021, om 20u00

Einde

20/06/2021, om +- 16u00

Personen

min. 8- max.14

Niveau

Locatie

BOHAN

Totale duur

2 dagen


Koken is van alle tijden.
Als we terug denken aan het primitieve leven denken we vaak aan mannen in een lendendoek die rauw in een stuk vlees bijten. Zo ging het niet helemaal. Heel in het begin wel, later gingen we ook meer uitgebreid koken. Samen met onze kookkunsten evolueerde ook ons brein. Het koken maakte ons mens!

Wanneer je aangewezen bent op de natuur voor het vergaren van al je voedsel en kook gereedschap krijg je een iets andere menu dan vandaag de dag. De voedingskeuze was beperkter en de hoeveelheid vele maten kleiner.
Toch wil dit niet zeggen dag men zomaar alles naar binnen schrokte. Koken was en is een echte sociale aangelegenheid. En toen niet anders dan nu, alleen ging het er dus anders aan toe.

Op deze dagcursus gaan we terug in de tijd en koken we net als onze verre grootouders recht aan het kampvuur. Eerst ontsteken we het vuur net zoals zij dat deden duizend jaar geleden met primitief vuur door frictie, de vuurboog. Daarna gaan we op zoek naar het juiste hout voor ons vuur. We leren je welk hout geschikt is voor op te koken en welk dan weer niet. En waarom niet. 

We gaan opzoek naar welke plantjes er rondom ons te vinden zijn en hoe we ze gaan verwerken.
Welke eigenschappen ze hebben en medicinale werking er aan gelinkt is.

Een weekend vol wildpluk wandelingen en verwerking ervan!Schrijf je hier in of laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

  • {{ message }}
  • {{ bookable_message }}
  • {{ event_message }}

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x