Meesterklas Kalebas @grootbushcraft weekend
01/10/2021 - Niveau: ✩✩

△▽

Slow down - Enjoy and learn from nature!

PRIJS: €48

Fleskalebassen worden al 10.000 jaar gebruikt voor allerlei verschillende doeleinden. Met name door culturen in Zuid Amerika, Afrkia en Azië. Naast het belang van voedselbron, hebben gedroogde fleskalebassen de eigenschap dat er enkel een houtige buitenschil overblijft. Deze holle containers in alle vormen en maten zijn veelvuldig gebruikt om eten en water te vervoeren, om muziekinstrumenten mee te maken, te gebruiken bij vistechnieken, als decoratie en meer.

Wout geeft een masterclass in het maken van je eigen unieke drinkfles.

We gaan diep in op de fleskalebas, historie, groeiwijze en tips hoe je zelf fleskalebassen kunt kweken en drogen! Het wordt een diverse workshop waarbij we gaan werken met verschillende materialen. De
fleskalebas zelf gaan we voorbewerken en uithollen. Met bijenwas maken we een coating aan de binnenkant, naast duurzaamheid zorgt dit ook voor een heerlijke geur iedere keer als je een slok water neemt! Vervolgens maken we een passende stop en een draagsysteem rondom de drinkfles zodat je deze met een hengsel of schouderband overal mee naartoe kunt nemen.

Mochten we tijd over hebben kun je je drinkfles decoreren door de mooiste oppervlakkige tekeningen of patronen te kerven op de houtige buitenkant. Eenmaal thuis kun je verder met het kweken van je eigen fleskalebassen!


Start

01/10/2021, om +- 09u00

Einde

01/10/2021, om +- 16u00

Personen

min. 8 - max. 12

Niveau

Locatie

Meerdaalbos - Oud-Heverlee

Totale duur

1 dag


Inschrijven rechtstreeks via de link van natuurpunt!

Meesterklas Kalebas => inschrijven: Online inschrijven | Natuurpunt 

 

Ik heb een vraag
Schrijf je hier in of laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

  • {{ message }}
  • {{ bookable_message }}
  • {{ event_message }}

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x