Dagworkshop - Prehistorisch 'Wildpluk' Koken - GENT
Start 30/05/2021 - Niveau: ✩

△▽

Proef van onze natuur!

PRIJS: € 99 - DATUM: 30/05/2021

Bij de rand van de oude kale vallei stroppen we onze mouwen op en speuren rond naar lekkernijen van de natuur. Eens we onze mandjes vol hebben gaan we dan aan de slag.
Net zoals vroeger met beperkte middelen en ingrediënten toveren een waar feestmaal boven.

Waan je even terug in de tijd als we op ambachtelijke wijze brood bakken recht op de kolen en kunnen proeven van wildpluk omgetoverd tot heerlijke salades en tapenades.
Laat je verrassen door onze experts die ware smaaksensaties creëren samen met moeder natuur.


Start

30/05/2021, om +- 9.30

Einde

30/05/2021, om +- 16u00

Personen

min. 10 - max. 15

Niveau

Locatie

Gent

Totale duur

1 dag


Wat kan je verwachten op deze dag?

Na aankomst en een warm welkom rond het vuur begint onze zoektocht. Onder begeleiding van onze planten expert Koen De Baets zoeken we tal van ingrediënten om later mee aan de slag te gaan. Op dit privé terrein zijn we vrij van vervuiling en verontreinig en zijn we zeker dat we veilig kunnen genieten.

Bij elke vondst wordt uitleg gegeven hoe jij deze plant kan herkennen en determineren, ook na deze dag! Eenmaal al onze mandjes vol zijn gaan we samen aan de slag.

In verschillende kleine groepjes zullen verschillende gerechten op de juiste manier worden voorbereidt.

Maar buiten ons voedsel is er nog een belangrijk gegeven in het primitief koken, namelijk het vuur. Je zal theoretisch de basis krijgen van vuur. Ook zal deze dag het vuur worden ontstoken door primitief vuur door frictie, met de vuurboog.

Je zal leren waar je op moet letten bij de voorbereidingen van het vuur, welk hout je moet gebruiken en welk hout juist niet. En waarom dan juist niet? Vuur maken en behouden is een oeroude kunst die jij ook zal smaken na deze dag.

Eenmaal onze gerechten klaarstaan en ons vuur is optimaal is het klaar voor te koken.
We koken met het vuur, op het vuur en in het vuur. Verschillende technieken worden getoond, een ware smaakbeleving uit de prehistorie!

Cursusinhoud;
⁃ wildpluk vandaag de dag
⁃ verantwoordelijk plukken
⁃ Het gevaar van wildpluk
⁃ Planten herkennen en determineren
⁃ Verwerken van verse wildpluk
⁃ gerechten met alleen natuurlijke ingrediënten
⁃ Basis vuur
⁃ Vuurveiligheid
⁃ Stoken met het juiste hout
⁃ Kolen of vlam?
⁃ Prehistorisch kampvuurkoken
⁃ Smakelijk eten!


 

Schrijf je hier in of laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

  • {{ message }}
  • {{ bookable_message }}
  • {{ event_message }}

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x