3D BASISCURSUS BERGWANDELEN SEMOIS VALLEI
Start 03/04/2021 - Niveau: ✩

△▽

Een degelijke cursus om goed voorbereid de bergen in te trekken

PRIJS: € 259.00 - DATUM: 03/04/21 - 05/04/21

Deze cursus tijdens het paasweekend behandelt de belangrijkste basisonderwerpen om als recreatieve bergwandelaar van start te gaan.

Deze activiteit wordt begeleid door onze top instructeur Geert Van Speybroek. Hij is berg- en trekkingspecialist.

Hij schreef ook het boek ‘Hoe word ik bergwandelaar’ . Lees meer over wat Geert drijft en welk traject hij adviseert voor bergwandelaars en rugzaktrekkers:  www.bergwandelschool.be

Start

03/04/2021, om +- 09u00

Einde

05/04/2021, om +- 17u00

Personen

min. 8 - max. 18

Niveau

Locatie

Ardennen

Totale duur

3 dagen, 2 nachten


We besteden de eerste dag buiten! Je ondergaat onze bekende workshop staptechnieken, energiebesparing en stap-ergonomie. Voor velen zorgen deze oefeningen voor spectaculair resultaten en iedereen zal méér kunnen met minder inspanning! Dus ook zinvol voor de meer ervaren wandelaar.

Dag twee duiken we  in het leslokaal en overlopen we essentiële onderwerpen.  Denk aan tips over moeilijkheidsgraden, het vinden van informatie, het leven in de berghut, verzekering, groep samenstelling, nemen van beslissingen en het anticiperen van gevaren. We leren je bovendien alles over de noodzakelijke inhoud van je rugzak en over de eisen die je dient te stellen aan kleding en schoenen.

En ook mooi meegenomen: na een korte inleiding over topografische kaarten leren we je grondig hoe je het reliëf op een kaart kan inschatten en hoe handig het is om dit te gebruiken.  We sluiten deze sessie af met het vergelijken van diverse bergkaarten uit Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, Frankrijk, UK, Noorwegen, enz. 

Dag 3 gaan we een flink deel van de dag een prachtige tocht maken met haalbare alpiene uitdagen op de flanken van de Semois vallei.

Bergwandelen is een specialisatie van de Outdoorschool. Zaakvoerder Geert Van Speybroek is een ervaren begeleider van pittige bergtochten en een gewaardeerd auteur (Hoe word ik bergwandelaar? Uitg. Lannoo) en zeer ervaren lesgever. Reeds vele 10-tallen wandelaars werden door ons opgeleid tot volwaardig bergwandelaar en maken nu prachtige tochten over hoge toppen.

OVERNACHTING:

Er zijn voor deze data geen 2 persoonskamers beschikbaar. Je kan ook in Bouillon zelf een hotel boeken, dan krijg je 60€ korting.

Meerpersoonskamer 4 tot 6 pers. type jeugdherberg met gedeeld sanitair.   We scheiden mannen en vrouwen met eventueel 1 gemengde kamer indien niet anders mogelijk.

INCLUSIEF:

Overnachting
Maaltijden vanaf de eerste avond tem de laatste middag

EXCLUSIEF:

Dranken en picknick voor de eerste dag
Transport tot de locatie (je ontvangt een lijst van de deelnemers voor carpooling)
Optioneel het populaire boek 'Hoe word ik bergwandelaar?' aan 20€ (Uitgeverij Lannoo, 256 pag. en 100 mooie kleurenfoto's: EAN 9789401402842)

ZEKER NODIG:

Wandelschoenen, regenjas, drinkfles, dagrugzakje en een badhanddoek. Eventueel een snackje voor tussendoor. Schrijf je hier in of laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

  • {{ message }}
  • {{ bookable_message }}
  • {{ event_message }}

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x