MEET OUR
TEAM

of experts

We delen onze passie en
garanderen kwaliteit

Outdoorschool

De Outdoorschool brengt jong en oud in contact met de beste levenscoach ter wereld: natuurbeleving. We vergeten maar al te vaak dat de mens oorspronkelijk uit de natuur is ontstaan: daarom heelt ze, raakt ze en brengt ze lichaam en spirit steeds weer in balans. Zoals een zorgzame moeder… moeder natuur. Dat is de ware reden waarom Outdoorschool in 1999 werd opgericht… passie en kwaliteit is onze missie.

Als er inderdaad één plek is waar het avontuur start voor wandelavonturiers, wereldreizigers, bergwandelaars, rugzaktrekkers en survivalliefhebbers dan is het bij ons. Je komt er in contact met gelijkgezinden, je maakt er nieuwe vrienden. Ons team bestaat uit ervaren begeleiders vol passie en kennis die ze graag met je willen delen. We leiden je op, begeleiden je tijdens je eerste ervaringen en bieden je de mogelijkheid om alles in de praktijk te beleven.

Reeds vele jaren bieden wij trekking-, bergwandel- en survivalcursussen aan van een hoog professioneel niveau. Onze tochten en natuurbelevingen hebben daarom ook steeds een educatieve toets met als doel je vaardigheden en welzijn in de natuur te blijven voeden. We werken hiervoor met een uitgebreid team van specialisten en kiezen onze partners zorgvuldig uit.

Wij staan dus garant voor kwaliteit.

Brecht Steenwegen, coördinator outdootschool 

Bushcraftschool

Herontdek de vonk in jezelf en leer je plan trekken in het bos.

De woudlopers in Canada waren de pioniers der pioniers! Voor hen waren de huidige ‘overlevingstechnieken' deel van het dagelijkse leven. Onze opleidingen en ervaringen baseren zich niet op de klassieke militaire survival maar vooral op prehistorische en primitieve technieken die door de natuurvolkeren werden toegepast. Geen macho ervaringen dus met extreme uitdagingen maar terug naar de oerbasis, terug in de tijd op zoek naar oude vaardigheden en op zoek naar je natuurlijk evenwicht in de wildernis. Behalve de basiscursussen en de gezinsurvival kan je verder groeien met de cursus eetbare planten of paddenstoelen, vuurworkshops, wintersurvival, koken met insecten en diverse bushcraft ambachten.

Opgelet na onze cursussen is het mogelijk dat je het bos niet meer wil verlaten! Ons team kijkt uit naar je deelname !

Bergwandel en Trekking

Vanaf je eerste wandelschoenen tot een micro-avontuur of een volwaardige rugzaktrektocht.

Wie droomt van een avontuurlijke tocht of reis staat voor heel wat beslissingen: in de outdoorwinkel word je overvallen door een fascinerend aanbod aan producten met sterk uiteenlopende prijzen. Bij ons leer je keuzes te maken: welke rugzak, welke schoenen, welke kleding, welke slaapmat, welke slaapzak, welke regenjas, welk kookvuurtje, welke tent is geschikt voor jouw onderneming? Onze lesgevers benaderen deze onderwerpen op een erg praktische manier zodat je ook leert hoe je je materiaal moet samenstellen, gebruiken , inpakken en onderhouden. Uiteraard voorzien we ook aanvullende onderwerpen zoals trekkingkoken, kampvuurkoken en oriëntatie. Tijdens onze micro-adventures kan je onder begeleiding alles testen en ervaren.

Van basiscursus tot fascinerende alpentochten

Bergwandelvakanties bieden alles wat je van een perfect avontuur verwacht: uitdagingen, prachtige panorama’s, unieke fauna en flora, kameraadschap en vooral het onverwachte. Je kan bij ons terecht voor een hele waaier aan bergwandel onderwerpen om stapsgewijs je vaardigheden op te bouwen. Indien je het complete pakket doorloopt, ben je helemaal klaargestoomd om zelfstandig tochten te plannen en veilig de bergen in te trekken. Behalve de diverse weekendcursussen organiseren we avondcursussen in Vlaanderen en praktijkervaringen in de Ardennen, Vogezen en Alpen. We leren je ergonomischer en met meer zelfzekerheid te wandelen over moeilijke en steile paden, we nemen je mee op de mooiste en pittigste wandeltocht van België, we trainen je in de Vogezen en wie er echt klaar voor is kan deelnemen aan onze uitdagende Alpentochten. Deze hobby kan van al je toekomstige vakanties een prachtige beleving maken.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF


SelectedPARTNERS