Terug naar de lijst
03/10/2017

WILDFULNESS OF HET MEERDAGENEFFECT VAN PUUR NATUUR

Met Puur Natuur bieden we vanaf 2018 programma's waarbij je kort en krachtig de context van het moderne leven kan loslaten. Heel wat studies hebben inmiddels duidelijk bewezen dat slechts enkele dagen onderdompeling in de natuur al verrassend helend werken.  Wie wekelijks een paar uur in een groene omgeving vertoeft gaat evenwichtiger en gezonder door het leven. Wij bieden je een meerdageneffect.


Waarom werkt het zo geweldig goed?

Groene vitamines hebben vanwege het 'baarmoedereffect' op onze genen een bijzonder snelle en helende werking. Logisch toch,  ons lichaam heeft z’n volledige evolutie in een natuurlijke omgeving meegemaakt. Wij allen stammen uiteindelijk af van oerouders die tot recent tienduizenden jaren in en vàn de natuur leefden. Op minder dan 100 jaar tijd zijn we dit verloren en vergeten. We zien de moderne maatschappij als onze thuis, maar onze zintuigen zijn gemaakt om planten en beekjes te herkennen, om mindfull te ruiken en gericht te luisteren,  onze benen zijn een unieke wandelmachine , onze armen en handen zijn gemaakt om te bewegen en dingen te maken, onze ogen om te wisselen tussen gerichte zoekbeelden en een brede horizont.  Die herinnering zit nog diep geworteld in onze genen, hierdoor ontspant ons lichaam zich instant in een aangename en natuurlijke omgeving, voelen we ons herboren na een intensieve natuurervaring. Zoals een giraffenjong dat onmiddellijk na de geboorte weet wat te doen, kunnen ook wij steeds terugkeren naar de werkende kracht van onze oergenen.
Wat gebeurt er met je in de natuur?

Alles gaat vanzelf! Stresshormonen worden afgebroken,  je fysiologie komt opnieuw in evenwicht, je immuniteit stijgt,  je brein ervaart een reset, je anti oxideert geestelijk van verdoken verslavingen zoals smartphone, suikers, voeding, koffie,...  Je emoties komen tot rust en je geestelijke prestaties verbeteren, fysieke klachten verdwijnen,  je ruikt en hoort dingen die je niet meer opvielen, je brede kijk wordt opnieuw geprikkeld, je ervaart de focus op wat belangrijk is. Dus onderschat nooit het gelukseffect van het buiten-zijn!

Het onmiddellijk gevolg is dat je lichaam zichzelf opnieuw fysiek en mentaal/emotioneel gaat helen. De natuur maakt van je een aardiger en kalmer  persoon. Je kan opnieuw met meer helderheid naar jezelf,  je omgeving en je situatie kijken en je vitaliteit krijgt een boost.  Meer is soms niet nodig om na enkele dagen vol nieuwe goesting en energie je leven op te nemen of te aan te passen. 

 


Durf je het aan om jezelf aan puur natuur over te geven?

Beleef een puur ontspannend natuurprogramma of een echt Wildfulness programma in de Ardennen.


Of bekijk al ONZE PUUR NATUUR PROGRAMMA'S

Geert Van Speybroek

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF


SelectedPARTNERS