Terug naar de lijst
17/04/2017

Outdoor Cooking dag @ Bushcraftcafé 14 mei 2017

De kampvuurkok Arriën Stegehuis is een ware tovenaar als het gaat om koken op houtvuur !

Hij organiseert sinds 2011 diverse leuke activiteiten: koken op kampvuur, van appeltaart tot popcorn, van simpel tot haute cuisine. 

Vorig jaar hadden we Arriën voor een eerste keer op bezoek en de deelnemers aan zijn workshop waren laaiend enthousiast en daarom hebben we hem opnieuw uitgenodigd

Samen buiten koken op een kampvuurtje wordt een fantastische ervaring als je weet hoe het moet en de juiste spullen bij je hebt.

Onder Arriën's deskundige leiding leer je een appeltaart bakken, brood en koekjes bakken, vis roken etc

Deze outdoor kookdag beginnen we rond 09u30 met de voorbereidingen voor een zeer uitgebreide luxe maaltijd waarbij uiteenlopende technieken en materialen gebruikt zullen worden.

In kleine groepjes gaan we aan de slag met deelgerechtjes en alles komt samen in een gezellige maaltijd, die we afsluiten met vers gebakken appel-crumble en misschien wel ter plaatse bereid vers ijs.

Na de middag gaan we nog even door en nemen we brood en banket onder de loep.

We gebruiken diverse technieken en bakken meerdere soorten brood in skillet en dutch oven en ander gietijzer.

We bekijken hoe je recepten, die je normaal thuis in de oven bereidt, mee naar buiten kunt nemen om ze boven het vuur te bereiden.

Bak een origineel corn-bread naar Amerikaans recept, smelt de pure chocolade voor heerlijke brownies of bak fantastische havermout koekjes.


Als je geluk hebt ..... dan blijft er nog wat over om de thuisblijvers te laten proeven wat we in het bos klaargemaakt hebben.

We zeggen altijd: "Don't upgrade your gear, upgrade your skills"

Je skills gaan na deze dag in elk geval een serieuze boost gekregen hebben. Maar om ook thuis verder te kunnen oefenen is het leuk om wat extra gear te hebben.

In samenwerking met Erik van 't Padje van de Bushcraftshop.nl mogen we, naar aanleiding van deze happening, een mooie korting op Dutch Ovens en Skillets geven. 

Via onze webshop-link kan je bij Erik, deze prachtige, duurzame potten en pannen aanschaffen met 10% korting: gebruik hiervoor volgende promocode: BUSHCRAFTCAFE (geldig tot 31 mei)

Inschrijven op deze activiteit kan hier:

 

Deze activiteit kadert in het groter geheel van ons 3e Bushcraftcafé.

Andere thema's die op deze dag aan bod komen zijn:

 

 

Stefan Belmans

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF


SelectedPARTNERS