Kinderkamp 'Fluisterwoud' (8/9-12j)

Een 5-daags boskamp rond survival en mindfulness

Natuurkamp voor kinderen

Tijdens dit kamp draait het niet om presteren, het draait om gelukkig zijn.

Het Fluisterwoud is een natuurbelevenis dat zich richt op kinderen van 9 tem12 jaar, maar kinderen van 8 die al kampeerervaring hebben nemen we ook graag mee. De begeleiding legt veel nadruk op respectvolle omgang met elkaar en het bos. Onze 5'S' kernwoorden zijn: skills, samenwerken, spelen, spirit en stilte.

08/07/2019, om +- 09u30

12/07/2019, om +- 18u00

Bagimont

Onze kampplaats ligt ergens in de bossen van Bagimont, net aan de Franse grens. De kampplaats heet Cap Sauvage. Alle comfort is voorzien om zonder elektriciteit en stromend water een leven dicht bij de natuur te garanderen.

Het hele kampleven bouwt zich op rond het vuur, bij de rivier in het bos. We wassen ons in de rivier, slapen in tentjes en onze billen luchten doen we op een droogtoilet.

We leren samenwerken en samenleven op het ritme van de natuur. Vragen zoals: “hoe laat is het?” en “wat gaan we nu doen?” verdwijnen langzaam uit ons systeem. Er is enkel nog NU. We passen ons aan de natuur aan, leven volgens de weersomstandigheden, staan op wanneer we wakker worden, werken wanneer we fit zijn en rusten wanneer we moe zijn. We leren hoe we in een bos bewegen met respect voor het bos. We maken wandelingen, leren de vossenpas en leren stil zijn. Als echte speurneuzen zoeken we dierensporen en allerhande materiaal dat een woudloper nodig heeft. We leren vuur maken en er mee omgaan zodat we samen kunnen koken op dat vuur, misschien wel met onze eigen voedselverzameling.. We leren veilig omgaan met ons zakmes en zingen en vertellen verhalen rond het kampvuur.

We krijgen technieken aangereikt om rustig te worden en leren onszelf en de andere beter kennen via creatieve verwerkingen met materiaal dat het terrein ons biedt. We komen als vanzelf in ons mindful zijn.

PRAKTISCH

Enkel weken voor vertrek ontvangen jullie een carpoollijst waarmee je zelf aan de slag kan.

Bij aankomst/vertrek kan je als ouder mee wandelen tot het kamp om daar afscheid te nemen.

WAT IS INBEGREPEN

Maaltijden en hapjes (uigebalanceerd en eco-/biologisch) van maandagvoormiddag tot vrijdagnamiddag;

Knutselgerief, allerlei materiaal;

Kennis en begeleiding van 2 enthousiaste begeleidsters;

Verzekering (BA);

EHBO-kit en zonnecreme.

PAKLIJST: opgelet 25' tevoet naar het kamp !

Slaapzak (liever een dikkere, ook in de zomer) en matje;

Kledij en schoenen die vuil mogen worden aan hebben + 2 sets reservekledij;

Laarsjes/slippers;

Extra paar kousen en een warme trui voor ‘s avonds;

4 onderbroeken, 4 paar kousen;

Regenjas;

Met water gevulde drinkbus;

Zaklamp (liefst één die je op het hoofd kan zetten);

Antimug;

Washandje, zeep (met voorkeur voor biologisch afbreekbare zeep zoals camp-soap), handdoek, tandepoets, kam;

Eventueel een boek;

Breng voor de rest zo weinig mogelijk mee! Kies je spullen op basis van het gewicht want we moeten eerst een eindje stappen met onze rugzak op de rug. Less is more!

Heb je iets niet? Vraag het gerust, wij hebben nog wel reserve wat we kunnen meebrengen. Basic matjes en extra dekens zijn te plaatse beschikbaar.

WAT LAAT IK BETER THUIS

GSM, horloge, alles wat electriciteit nodig heeft;

Alles wat zwaar weegt;

Je eigen zakmes. Je kan er eentje gebruiken van ons (Graag wil ik jullie ook meedelen dat wij veel belang hechten aan veiligheid. Daarom zullen alle zakmessen worden afgegeven en enkel onder toezicht gebruikt worden. We leren veilig met een zakmes, het vuur en het bos om te gaan.);

Snoepgoed (we maken er een gezonde week van).