Terug naar de lijst

Master of Fire

Gek op vuur maken? Light Your Fire! ( vanaf 12 jaar )


Prijs:

€159.00


Wees geen slaaf van het vuur, laat het vuur een slaaf van jou zijn!

Ben jij ook zo gek op vuur? Staar jij ook steeds diep in vlammen? Benieuwd of jij alle geheimen van vuur kunt onthullen?

Start

04/09/2020, om +- 20u00

einde

06/09/2020, om +- 17u00

personen

min. 8 - max. 14

niveau

locatie

Bagimont

Totale duur

3 dagen, 2 nachten

Na deze vuur twee daagse kent vuur voor jou (bijna) geen geheimen meer. Laat je verassen door onze instructeurs die je op een ludieke en leerijke mannier alles leren over de wereld van vuur. Zo zal je leren vuur maken in alle weersomstandigheden. Met een firesteel, slagijzer en vuursteen en zelf met de vuurboog! Leer hoe en waar je steeds een veilig kampvuur kan maken en hoe je een vuurplaats respectvol achterlaat. Maar ook hoe je de lekkerste bereiding maakt op de glinsterende kolen! Kortom, een weekend waar je je aan kan warmen, zelfs nog lang daarna.

De eerste dag gaan we vuur leren begrijpen. En zo beginnen we dan ook bij de basis. Jullie leren onder alle omstandigheden vuur maken met een firesteel. Nooit meer in de kou zitten dus! Verder op de dag gaan we verder terug in de tijd en zo behandelen we vuur maken met Markasiet, Pyriet en vuursteen. Ook de vuurslag komt aan bod en maken we zelf ons tondels klaar. De befaamde tondelzwam nemen we ook helemaal onder de loep en we verwerken deze majestueuze zwam tot de supertondel Amadou. Deze zwam wordt al duizende jaren gebruikt om vuur mee te maken en te transporteren en deze kan dan ook niet ontbreken. Bij het einde van de eerste dag gaan we dan aan de slag om te koken op dat vuur.

Op een open vuur koken is net altijd wat anders. Maar wat weet jij over de verschillende houtsoorten met het effect op je maaltijd. En hoe kan je dat vuur in je eigen voordeel gebruiken. Welke verschillende kooktechnieken kunnen we toepassen op zo een kampvuur. We verwerken een hele boel informatieen een heleboel eten! Samen rond het vuur toon ik jullie al deze geheimen van het kampvuur uitgebreid uit. Als de nacht behandelen we verschillende soorten kampvuren en er is de mogelijkheid om naast je eigen vuur in slaap te vallen.

De volgende dag staat helemaal in teken van de vuurboog. We gaan op zoek in het bos naar onze eigen set. Alle zeven onderwerpen zijn van even groot belang en worden allemaal uitgebreid behandeld. We investeren dus we voldoende tijd dat elk onderdeel wordt uitgepluisd en jullie op het einde van de dag je eigen eerste kooltje draaien!

Welcome to the friction fire club!

 

 

 

 

OVERNACHTING:

We wandelen 30' met onze bagage door het bos tot ons wilderniskamp Cap Sauvage.

Je kan slapen in tentjes die wij voorzien of onder je eigen tarp.

Een beekje, een primitief toilet, een blokhut en een overdekte vuurplek zorgen voor het nodige comfort.

INCLUSIEF:

Overnachting en alle maaltijden vanaf de eerste t.e.m. de laatst middag

ZEKER NODIG:

Behalve een slaapzak en slaapmatje heb je vooral buitenkleding nodig die vuil mag worden. Alles moet je kunnen dragen tot het kamp .

Je kan je slaapzak temperatuur upgraden door een dikke met een dunne zomerslaapzak te combineren of een fleece deken in je slaapzak te gebruiken.

NIET INBEGREPEN:

Voor het transport bezorgen we alle deelnemers een carpoollijst zodat je onderling kan afspreken

ZEKER NODIG:

Behalve een slaapzak en slaapmatje(*) heb je vooral buitenkleding nodig die vuil mag worden. Alles in een rugzak.

Een gedetailleerde informatie volgt ca. 2 weken voor vertrek.

 


Vergeet zeker niet deze

Producten

alle producten

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF


SelectedPARTNERS