Terug naar de lijst

Survival initiatie weekend Bagimont

Een ideale eerste kennismaking met de basic overlevingstechnieken


Prijs:

€199.00


Dit is een leerrijke inleiding in de eenvoudige basistechnieken van survival waaronder vuur, noodsetje, noodbivak en kampvuurkoken. We genieten van het bos en ons vuur onder een groot afdak.

Start

25/09/2020, om +- 20u00

einde

27/04/2020, om +- 17u00

personen

min. 8 - max. 14

niveau

locatie

Ardennen

Totale duur

-150 dagen

We starten de dag met een workshop veilig omgaan met bijl en mes. Na een korte inleiding knopen en de mogelijkheden van een shelter, maak je je eigen onderdak voor de nacht. Tijdens de vuurworkshop leer je omgaan met aanmaakmateriaal, natuurlijke brandstoffen en de magnesium vuurstrijker. Na een uitleg over soorten kampvuren koken we uiteraard op ons kampvuur. Om deze basislcursus compleet te maak leer je meer over noodsignalen en de inhoud van je survivalsetje. Na deze basistechnieken begin je de natuur als bondgenoot te zien. Een ideale aanvulling voor iedereen die soms zelfstandig de natuur in trekt.

OVERNACHTING:

Slapen kan in onze tentjes, maar ook onder je zelfgebouwde shelter (met een zeildoek). De beek zorgt voor water en er is een primitief toilet. Een eenvoudige blokhut en een overdekte vuurplaats zorgen voor beschutting bij slecht weer.

INCLUSIEF:

Overnachting en alle maaltijden vanaf de eerste ochtend t.e.m. de laatste middag.

EXCLUSIEF:

Transport tot aan de locatie (wij bezorgen iedereen een carpoollijst zodat je kan afspreken met andere deelnemers).

ZEKER NODIG:

Een plastiek zeildoek van ca. 3m x 3m (doe-het-zelf zaak). Slaapzak, slaapmat*, zaklamp, buitenkledij en stevige schoenen. (* een eenvoudig slaapmatje kan je ook gratis bij ons lenen in het kamp).


SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF


SelectedPARTNERS