Terug naar de lijst

Kaart en Kompas Weekendcursus regio Bouillon

De ideale en complete cursus in theorie en praktijk !


Prijs:

€175.00


Dit is dé ideale basiscursus in theorie en praktijk. Na dit weekend kan je tochten plannen en vrij door de bossen navigeren. We leren je hoe je de juiste topografische kaart kiest, hoe zo een kaart werkt en hoe je de kaart met een kompas kan combineren. Je zal verbaasd zijn van de mogelijkheden.

Start

27/10/2018, om +- 09u30

einde

28/10/2018, om +- 17u00

personen

min. 8 - max. 18

niveau

locatie

Ardennen

Totale duur

2 dagen, 1 nacht

De eerste dag besteden we vooral aandacht aan een goede fundering: invloed van de kaarschaal, het bepalen van afstanden, het relief inschatten en de legende gebruiken. Na een mooie oefenwandeling leer je de basisvaardigheden om ook het kompas zinvol te betrekken in je navigatie. Dag twee vertrekken we met een picknick voor een leerrijke dagtocht. Je wordt regelmatig uitgedaagd met problemen die zich kunnen voordoen zodat je leert omgaan met uiteenlopende omstandigheden. Op het einde van dit weekend ben je helemaal klaar om zelfstandig je vaardigheden verder te trainen en overal te genieten van een maximale wandelvrijheid.

Een filmpje over de basisprincipes van het kompas

OVERNACHTING:

Meerpersoonskamer type jeugdherberg met gedeeld, maar confortabel sanitair. Vaak is een tweepersoonskamer op aanvraag mogelijk, hiervoor dien je dan ter plaatse een supplement te betalen (ca. 12 à 15€/pers)

INCLUSIEF:

Gebruik van een kompas. (Breng je kompas mee indien je er eentje zou hebben. Wil je vooraf een kaartkompas kopen kies dan zeker voor de merken Silva of Recta)

EXCLUSIEF:

Dranken
Transport tot de locatie (je ontvangt een lijst van de deelnemers voor carpooling)
Optioneel het populaire boek 'Hoe word ik bergwandelaar?' uitzonderlijk aan 15€ (Uitgeverij Lannoo, 256 pag. en 100 mooie kleurenfoto's: EAN 9789401402842)

ZEKER NODIG:

Pen en papier, Wandelschoenen, regenjas, gevulde drinkfles en dagrugzakje. Eventueel een snackje voor tussendoor.Vergeet zeker niet deze

Producten

alle producten

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF


SelectedPARTNERS