Terug naar de lijst

Inleiding bergwandelen en trekking

Twee dagen essentiële en boeiende kennis


Prijs:

€125.00


Deze activiteit wordt begeleid door onze top instructeur Geert Van Speybroek. Hij is berg- en trekkingspecialist. Hij schreef ook het boek ‘Hoe word ik bergwandelaar’ . Lees meer over wat Geert drijft en welk traject hij adviseert voor bergwandelaars en rugzaktrekkers:  www.trekkingschool.be

De cursus behandelt essentiële basisonderwerpen om degelijk voorbereid als recreatieve bergwandelaar en rugzaktrekker van start te gaan.  Na deze inleiding weet je hoe je eraan begint en waar je moet op letten bij aanschaf van je materiaal, laden van je rugzak enz.

 

Start

28/04/2018, om +- 09u30

einde

om 17u45

personen

min. 8 - max. 25

niveau

locatie

Vlaanderen

Totale duur

2 dagen, 1 nacht

Ja we besteden 2 dagen in een leslokaal! Maar besteden deze tijd aan bijzonder nuttige en praktijkgerichte onderwerpen.  

Denk aan tips over moeilijkheidsgraden, het vinden van informatie, het leven in de berghut, verzekering, groep samenstelling, tochtplanning, nemen van beslissingen en het anticiperen van gevaren. We leren je bovendien alles over de noodzakelijke inhoud van je rugzak en over de eisen die je dient te stellen aan kleding, schoenen, tent, slaapzak, slaapmatje enz. 

Kort filmpje over Trekkingkledij

Bergwandelen en trekking is een specialisatie van de Outdoorschool. Zaakvoerder Geert Van Speybroek is een ervaren begeleider van pittige bergtochten en een gewaardeerd auteur (Hoe wordt ik bergwandelaar? Uitg. Lannoo) en zeer ervaren lesgever.  Reeds vele 10-tallen wandelaars werden door ons opgeleid tot volwaardig bergwandelaar of backpacker en maken nu prachtige tochten over hoge toppen.


OVERNACHTING:

NIET INBEGREPEN !

Dit programma zal doorgaan in Vlaanderen.  Je kan dus zelf beslissen om je in de regio wenst te overnachten of liever een nachtje thuis gaat slapen...

INCLUSIEF:

Praktijk gerichte presentatie door een lesgever met massa's praktijkervaring en een grondige kennis van de materie.

Met powerpoint en veel didactisch materiaal

NIET INBEGREPEN:

Piknik, eventuele overnachting in de streek (Jeugdherberg, Booking.com, ...)

ZEKER NODIG:

Pen en papier, eventueel materiaal, kledij of schoenen waarover je vragen zou hebben. Piknik, gevulde drinkfles en eventueel een snackje voor tussendoor.



Vergeet zeker niet deze

Producten

alle producten

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF


SelectedPARTNERS