Terug naar de lijst

Bergstaptechnieken verbeteren Semois vallei

Een praktijkdag over stapzekerheid en energiebesparing op hellingen


Prijs:

€65.00


Aanlopen, inlopen, oplopen en dalen

Een verrassend leerrijke en ook heel plezante workshop op de prachtige hellingen van de Semois vallei. Voor iedereen zorgt deze workshop voor een onverwacht spectaculair resultaat. Ook zinvol voor de meer ervaren wandelaar.  Deze activiteit wordt begeleid door onze top instructeur Geert Van Speybroek. Hij is berg- en trekkingspecialist. Hij schreef ook het boek ‘Hoe word ik bergwandelaar’ . Lees meer over wat Geert drijft en welk traject hij adviseert voor bergwandelaars en rugzaktrekkers:  www.bergwandelschool.be

Je kan er ook een weekend van maken door een dag vroeger te komen voor onze dag kaart en kompas. Die vind je ook op deze website.

Zoek in dat geval een kamer in regio Vresse-sur-Semois tussen Bohan en Bouillon.

Start

07/03/2021, om +- 09u30

einde

07/03/2021, om +- 17u00

personen

min. 8 - max. 18

niveau

locatie

Ardennen regio Vresse

Totale duur

1 dagen

De gettowalk, gorilla walk en flamingo step

Waarom hebben sommige mensen een natuurlijke stapzekerheid en anderen vooral stap-on-zekerheid? Waarom stralen sommige wandelaars rust uit terwijl ze toch flink doorstappen? Heb je soms knikkende knieën of pijnlijke gewrichten? Hoe kan je meer bereiken met minder inspanning? Waarom zijn sommige technieken beter dan andere? Hoe daal je een stijle gladde helling af? Hoe stap je over moeilijke rotspartijen? Deze vragen en nog veel meer komen aan bod tijdens ons workshops 'bergstaptechnieken'. Ook interessant voor ervaren bergwandelaars: ze leren zichzelf te evalueren en krijgen leermiddelen om anderen te helpen. Door jezelf als wandelaar te analyseren kan je in alle omstandigheden een voorbeeld zijn van rust en zelfzekerheid Bergwandelen is een specialisatie van de Outdoorschool. Zaakvoerder Geert Van Speybroek is een ervaren begeleider van pittige bergtochten en een gewaardeerd auteur (Hoe wordt ik bergwandelaar? Uitg. Lannoo) en zeer ervaren lesgever. Reeds vele 10-tallen wandelaars werden door ons opgeleid tot volwaardig bergwandelaar en maken nu prachtige tochten over hoge toppen.

Een filmpje over het gebruik van wandelstokken

EXCLUSIEF:

Optioneel het populaire boek 'Hoe word ik bergwandelaar?' aan 20€ (Uitgeverij Lannoo, 256 pag. en 100 mooie kleurenfoto's: EAN 9789401402842)

ZEKER NODIG:

Gedetailleerde informatie volgt 14 dagen voor aanvang van de workshop

Wandelschoenen, regenjas, gevulde drinkfles, picknick, dagrugzakje. Eventueel een snackje voor tussendoor.

We bezorgen iedereen een carpoollijst om eventueel kostendelend te rijden.Vergeet zeker niet deze

Producten

alle producten

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF


SelectedPARTNERS