Terug naar de lijst

Bergwandcursus Vogezen 4d

De complete basis als startende bergwandelaar


Prijs:

€259.00


Deze cursus behandelt de belangrijkste basisonderwerpen om als recreatieve bergwandelaar van start te gaan. De dagen zijn gevuld met enkele uurtjes belangrijke theorie, maar we besteden uiteraard veel tijd aan het stapsgewijs inoefenen in onze prachtige omgeving.

Start

09/04/2018, om +- 21u00

einde

13/04/2018, om +- 12u00

personen

min. 6 - max. 12

niveau

locatie

Frankrijk

Totale duur

5 dagen, 4 nachten

We logeren op de Crête des Voges met prachtig zicht op omliggende valleien.  Op slechts 4u30 uur van Brussel ligt namelijk een vergeten paradijs voor de bergwandelaar en biedt de ideale omgeving om je op te leiden tot bergwandelaar. Ondanks hoogteverschillen van slechts een paar honderd meter, wandel je dagelijks door erg diverse en fascinerende biotopen en maken we kennis met de alpiene omstandigheden uit het hooggebergte.  

Wie deze ervaring compleet wil maken en over een goede conditie en stapzekerheid beschikt, kan aansluitend nog 2 nachten blijven om deel te nemen aan onze jaarlijkse bergwandeltochten vanop dezelfde locatie. Dit programma vind je ook op onze website.

In meerdere fases onderga je onze bekende workshop staptechnieken, energiebesparing en stap-ergonomie. Voor velen zorgen deze oefeningen voor spectaculair resultaten en iedereen zal méér kunnen met minder inspanning! Dus ook zinvol voor de meer ervaren wandelaar.

In het leslokaal overlopen we nu en dan belangrijke onderwerpen.  Denk aan tips over moeilijkheidsgraden, het vinden van informatie, het leven in de berghut, verzekering, belang van de groep samenstelling, nemen van beslissingen en het anticiperen van gevaren. We leren je bovendien alles over de noodzakelijke inhoud van je rugzak en over de eisen die je dient te stellen aan kleding en schoenen. 

En ook mooi meegenomen: na een korte inleiding kaart en kompas leren we je grondig hoe je het reliëf op een kaart kan inschatten en hoe handig het is om dit te gebruiken. We leren je welke informatie je in je tochtplanning moet opnemen, hoe je hiervan een bruikbaar routeplan maakt en hoe je staptijden kan berekenen. 

En ten slotte is het handig om ook één en ander weten over noodsituaties: hoe blijf je kalm, hoe neem je beslissingen, hoe zoek je hulp, welke noodsignalen kan je gebruiken,  hoe zorg je voor beschutting, enz.

Bergwandelen is een specialisatie van de Outdoorschool. Onze instructeur Geert Van Speybroek is een ervaren begeleider van pittige bergtochten en een gewaardeerd auteur (Hoe wordt ik bergwandelaar? Uitg. Lannoo en www.bergwandelschool.be) en zeer ervaren lesgever.  ReeDeze cursus behandelt de belangrijkste basisonderwerpen om als recreatieve bergwandelaar van start te gaan. 

Vele 10-tallen wandelaars werden door ons opgeleid tot volwaardig bergwandelaar en maken nu prachtige tochten over hoge toppen.

OVERNACHTING:

Basiskamp in een mooi gelegen berghut. Meerpersoonskamers type jeugdherberg met confortabel gescheiden sanitair .  Een tweepersoonskamer op aanvraag soms nog mogelijk, hiervoor dien je dan ter plaatse een supplement te betalen.

INCLUSIEF:

Een gediplomeerde berggids die zorgt voor planning en je veiligheid, die je assisteert en je waar nodig nog bijschoolt.

EXCLUSIEF:

Transport (we helpen met de carpooling), overnachtingen en maaltijden. Reken hiervoor 50€/dag.

ZEKER NODIG:

50€/dag in cash voor transport, overnachtingen en maaltijden

Lakenzak en zaklampje (voor in de hut)

Goede waterdichte en ademende regenjas en een regenbroek 

Stevige stapschoenen en degelijke wandelsokken 

Persoonlijke EHBO uitrusting (sporttape en blaarpleisters, alu nooddeken, pijnstillers,…) 

Zonnebescherming voor hoofd, huid en lippen

1 volledig lagensysteem voor warme tot zeer koude omstandigheden

Handschoenen en muts

Een dagzugzak waar jas, muts, picknick, drank en extra kleding in kan.

Humor en groepsgeest, relativeren, tolereren en veel goestingVergeet zeker niet deze

Producten

alle producten

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF


SelectedPARTNERS