Terug naar de lijst

Basiscursus bergwandelen Semois vallei

Een complete basiscursus om voorbereid de bergen in te trekken


Prijs:

€159.00


Deze cursus behandelt de belangrijkste basisonderwerpen om als recreatieve bergwandelaar van start te gaan.

Start

11/11/2017, om +- 09u00

einde

12/11/2017, om +- 17u00

personen

min. 8 - max. 18

niveau

locatie

Ardennen

Totale duur

2 dagen, 1 nacht

We besteden twee volledige namiddagen buiten! Je ondergaat onze bekende workshop staptechnieken, energiebesparing en stap-ergonomie. Voor velen zorgen deze oefeningen voor spectaculair resultaten en iedereen zal méér kunnen met minder inspanning! Dus ook zinvol voor de meer ervaren wandelaar. De voormiddag in het leslokaal overlopen we telkens belangrijke onderwerpen. Denk aan tips over moeilijkheidsgraden, het vinden van informatie, het leven in de berghut, verzekering, groep samenstelling, nemen van beslissingen en het anticiperen van gevaren. We leren je bovendien alles over de noodzakelijke inhoud van je rugzak en over de eisen die je dient te stellen aan kleding en schoenen. En ook mooi meegenomen: na een korte inleiding over topografische kaarten leren we je grondig hoe je het reliëf op een kaart kan linschatten en hoe handig het is om dit te gebruiken. We sluiten deze sessie af met het vergelijken van diverse bergkaarten uit Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, Frankrijk, UK, Noorwegen, enz. Bergwandelen is een specialisatie van de Outdoorschool. Zaakvoerder Geert Van Speybroek is een ervaren begeleider van pittige bergtochten en een gewaardeerd auteur (Hoe wordt ik bergwandelaar? Uitg. Lannoo) en zeer ervaren lesgever. Reeds vele 10-tallen wandelaars werden door ons opgeleid tot volwaardig bergwandelaar en maken nu prachtige tochten over hoge toppen. 

OVERNACHTING:

Meerpersoonskamer type jeugdherberg met gedeeld, maar confortabel sanitair. Vaak is een tweepersoonskamer op aanvraag mogelijk, hiervoor dien je dan ter plaatse een supplement te betalen (ca. 12 à 15€/pers)

INCLUSIEF:

Overnachting
Maaltijden vanaf de eerste ochtend tem de laatste middag

EXCLUSIEF:

Dranken
Transport tot de locatie (je ontvangt een lijst van de deelnemers voor carpooling)
Optioneel het populaire boek 'Hoe word ik bergwandelaar?' uitzonderlijk aan 15€ (Uitgeverij Lannoo, 256 pag. en 100 mooie kleurenfoto's: EAN 9789401402842)

ZEKER NODIG:

Wandelschoenen, regenjas, drinkfles, dagrugzakje en een badhanddoek. Eventueel een snackje voor tussendoor.


Vergeet zeker niet deze

Producten

alle producten

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF


SelectedPARTNERS